Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Retur produse (dreptul de retragere)

Dreptul de retragere dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale

 

1 ,,Consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta decat costurile directe legate de returnarea produselor” - O.U.G. 34/2014 actualizataPerioada de retragere mentionata expira in termen de 14 zile de la ziua in care consumatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de consumator, intra in posesia fizica a produselor. Potrivit O.G. 21/1992 republicata cu modificari si completari ulterioare, consumatorul este orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociaţii, care acţioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale. Persoanele juridice nu beneficiaza de prevederile privind retragerea din contract in acord cu O.U.G. 34/2014 actualizata.

2. Conform art.16 din actul normativ mai sus mentionat, ,,Sunt exceptate de la dreptul de retragere in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale: e) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator.” Produsele Homedics asa cum sunteti informati pe site-ul de expunere a fiecarui model sunt destinate ingrijirii si igienei personale (cosmetica si wellness) si unele modele pentru protectia sanatatii consumatorilor nu pot fi returnate daca au fost desigilate. Produsele desigilate devin nevandabile chiar daca raman functionale, dar din motive de protectie a sanatatii sau igiena nu pot fi revandute ca si produse resigilate. Consumatorul fiind informat de categoria din care fac parte aceste produse si exceptarea prevazuta de actul normativ privind returul, prin achizitie, consimte tacit asupra exceptarii dreptului de retur.


3. Inainte de expirarea perioadei de retragere, pentru categoriile de produse care nu sunt exceptate, consumatorul informează profesionistul cu privire la decizia sa de retragere din contract. In acest scop, consumatorul poate alege una dintre următoarele variante:

a) de a folosi modelul de formular de retragere prevazut in actul normativ

b) de a face orice alta declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract pe un suport durabil

c) de a completa şi de a transmite in format electronic, pe site-ul profesionistului, fie modelul de formular de retragere prevăzut in partea B din anexa actului normativ, fie o declaratie neechivoca de orice alt tip. In aceste cazuri, profesionistul comunica consumatorului, fara intarziere, pe un suport durabil, confirmarea de primire a formularului de retragere. Sarcina probei privind exercitarea dreptului deretragere in conformitate cu dispozitiile din prezentul articol din actul normativ revine consumatorului.

Dupa primirea confirmarii pe suport durabil (email) a deciziei de a se retrage din contract, consumatorul trebuie sa depuna diligente si sa suporte costurile trimiterii produsului catre vanzator. Profesionistul, NYS EXPERIENCE SRL nu este obligat să ramburseze costurile suplimentare în cazul în care consumatorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de profesionist. ,,Cu exceptia cazului in care profesionistul s-a oferit să recupereze el insusi produsele, consumatorul returneaza produsele sau le inmanează profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile.”

In mod explicit NYS EXPERIENCE SRL nu se ofera să recupereze produsele returnate, sau sa indeplineasca formalitati legate de trimiterea curierului. Consumatorul este responsabil sa le trimita la adresa vanzatorului care este indicata in documentele de achizitie si pe formularul de retragere mai jos atasat, sa se asigure de transportul lor si sa suporte costurile, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract.

 

4. Profesionistul rambursează contravaloarea produsului folosind aceleaşi modalităţi de plată ca şi cele folosite de consumator pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care consumatorul a fost de acord cu o altă modalitate de plată şi cu condiţia de a nu cădea în sarcina consumatorului plata de comisioane în urma rambursării.

,,Cu excepţia cazului în care profesionistul s-a oferit să recupereze el însuşi produsele, în cazul contractelor de vânzare, profesionistul poate amâna rambursarea până la data recepţionării produselor care au făcut obiectul vânzării. Dupa primirea produsului se transmite catre consumator o notificare scrisa (pe email) prin care confirmam receptionarea coletului, iar produsul se preda catre service pentru verificarea integritatii si functionalitatii doar daca s-au respectat termenele legale mai sus mentionate, in caz contrar se instiinteaza clientul prin email pentru inapoierea produsului pe cheltuiala acestuia. Dupa verificarea produsului in service, se intocmeste de catre un specialist service un document  privind diminuarea valorii produsului (daca este cazul) si se va restitui contravaloarea acestuia.


5. Pentru detalii suplimentare privind returnarea produselor comercializate de NYS EXPERIENCE SRL ne puteti contacta telefonic la numarul: 031 9993 sau notifica prin email comenzi@homedics.ro. Pentru returul unui produs, va punem la dispozitie pentru completare ACEST FORMULAR (dati clic pentru a accesa formularul de retur) in vederea comunicarii pe un suport durabil.


Prezentul formular se trimite inapoi doar daca doriti sa va retrageti din contract.